Международният институт по приложна физика (AP) представи иновативния симулатор Warp

...
Международният институт по приложна физика (AP) представи иновативния симулатор Warp
Коментари Харесай

Физици пресъздадоха „хипердвигателя“ от Стар Трек

Международният институт по приложна физика (AP) показа новаторския симулатор Warp Factory. Той има за цел да улесни проучванията за основаване на хиперзадвижване, наподобяващо технологията от паметния научно-фантастичен ефирен сериал „ Стар Трек “.

Институтът към този момент се прочу с това, че през 2021 година предложи физически дизайн на хипердвигател. А в този момент споделя разработките си с научната общественост, с цел да форсира напредъка си в региона.

„ Нашите симулации и набори от принадлежности освен разрешават по-задълбочен разбор на съществуващите концепции, само че и улесняват създаването на нови, които могат да бъдат осъществими в бъдеще. “

казва доктор Кристофър Хелмерих от AP

Едно от основните нововъведения е визуализаторът на хипердвигатели, който демонстрира пространствено-времевите метрики и обвързваните с тях тензори на напрежението в две и три измерения. Това прави технологията по-достъпна за схващане и проучване.

В допълнение към техническите принадлежности AP започва и стратегия за разпределяне на безплатни средства в размер на 500 000 $ за теоретици на хипердвигателното поле.

„ Това е нашият принос към научната общественост и покана за съдействие в границите на нашата Лаборатория за усъвършенствани технологии. “

обяснява създателят на института, господин Мартире

Освен това програмата от Фаза I има за цел да изследва и усъвършенства технологията за хипермехури. Тя е от решаващо значение за създаването на техники за маневриране в галактическото време.

„ На прага сме на това научната фантастика да се трансформира в теоретичен факт. “

добави Мартире

Програмата Wrap Factory открива нови хоризонти пред откривателите и инженерите, като разрешава по-бърз прогрес в основаването на бъдещи технологии благодарение на най-съвременни принадлежности. Отсега нататък всеки академик може да се почувства част от галактически завършения, които до момента изглеждаха единствено научна фантастика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР