Международният Ден на Scratch ще се проведе във Варна на

...
Международният Ден на Scratch ще се проведе във Варна на
Коментари Харесай

Млади програмисти, учители и родители се състезават в Международния ден на Scratch – 12 май

Международният Ден на Scratch ще се организира във Варна на 12 май, от 10.00 ч. в Юнашкия салон. Събитието е проведено от Община Варна, в партньорство с Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “.

Очаква се в Деня на Scratch да се включат над 150 варненски възпитаници, учители и родители, които ще показват познания, умения и компетентности по програмиране и STEM-проекти.

Scratch е среда за програмиране, в която се основават анимирани истории, интерактивни игри и сюжети за филми. Позволява на децата, до момента в който се забавляват с изображения, звуци и анимация, елементарно да усвоят правилата на образното програмиране.

Scratch дава независимост за моделиране на разнообразни обекти от околната среда, като по този метод обогатява културата на децата и развива креативното мислене и уменията за връзка. От 2018 година то е включено в учебниците за 3 клас по Компютърно моделиране.

Вече са оповестени спортните категории за Деня на Scratch, а създателите на най-хубавите оферти ще получат награди и ще имат опция да показват своите разработки в Юнашкия салон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР