Международните награди Камион на годината 2018, Ван на годината 2018

...
Международните награди Камион на годината 2018, Ван на годината 2018
Коментари Харесай

Автомобили за работа 2018

Международните награди Камион на годината 2018, Ван на годината 2018 и Международен пикап 2018 бяха оповестени и връчени на производителите на съответните марки от президентите на журитата на специфична гала през ноември в Лион, Франция по време на ревюто Solutrans 2017. Наградата Автобус на годината 2018 бе връчена през октомври по време на ревюто Busworld Europe 2017 в Кортрейк, Белгия.

За пръв път влиятелните интернационалните награди Камион на годината, Ван на годината, Международен пикап и Автобус на годината се връчват на българските и районните представители на отличените марки.

Камион на годината 2018

С наградата Международен камион на годината 2018 е отличена новата гама на DAF CF/XF. Това ново потомство камиони на холандския производител DAF, в което влизат усъвършенстваните и актуализирани серии XF и CF събра най-вече точки от гласовете на журито International Truck of the Year.

DAF XF/CF завоюваха поради множеството новости и подобренията в силовата линия, във външния тип, в софтуерните системи за ръководство и сигурност, в кабината. Двигателният тракт включва усъвършенствани 11- и 13-литрови мотори, нов предавателен механизъм, нови задни мостове с по-бързи предавателни връзки. След неколкократни проби на разнообразни модели в разнообразни условия журито е било впечатлено от прецизната взаимна работа на обособените системи в камиона, както и от лекотата и комфорта на ръководство. Двигателите са с нараснала мощ и повишен въртящ миг, а всички новости са въведени за по-нисък разход на гориво и по-висока успеваемост. В резултат DAF понижава разхода на гориво – приблизително със 7% при цялата си гама.

Статуетка на премията и плакет се връчва на Георги Загоров, изпълнителен шеф на Турботракс България - формален дилър на DAF Trucks N.V. в България.

Ван на годината 2018

Наградата Международен ван на годината 2018 завоюва новата лекотоварна серия на Iveco - Daily Blue Power. Италианският производител заслужи наградата за стартирането на пазара на нова гама, в която влизат три високоекологични лекотоварни автомобила. Чрез Daily Blue Power Iveco дава опция на клиентите си да избират сред три високоефективни разновидността на задвижване, всеки от които е с понижено нездравословно влияние върху околната среда и дава отговор на всички европейски регулации за достъп до градските центрове. Изборът е сред:
2,3-литров дизелов мотор Евро-6, който към този момент покрива условията на европейските регулации Real Driving Emissions (RDE), които влизат в действие през 2020 г.;3-литров мотор на компресиран природен газ (CNG), който за пръв път се комбинира с автоматизираната 8-степенна предавателна кутия Hi-Matic;обновена и усъвършенствана версия на електрическия ван на марката.
Татяна Бенова, маркетинг управител на IVECO за Централна и Източна Европа, получи плакет и статуетката за Международен ван на годината 2018.

Пикап на 2018 година

След успореден тест на четирима претенденти, извършен в Румъния през ноември 2017 година, интернационалното жури присъди премията Pick-up Award 2018 на Volkswagen Amarok V6. Amarok заслужи влиятелното отличие поради гамата си от V6 дизелови мотори и разнообразните разновидности на модела.

Журито е останало впечатлено от изчистения дизайн, отличното напасване и комплектност на детайлите, просторната и комфортна кабина с съвременен интериор. Осемстепенната автоматизирана предавателна кутия и трилитровият V6 мотор са посочени от журито като неповторими за класа, а представянето им на асфалт и отвън пътя е регистрирано като чудесно.

Наградата Международен пикап 2018 получи Нестор Несторов, бранд управител Volkswagen Лекотоварни коли в Порше БГ ЕООД.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР