Международните корпоративни гиганти като Apple трябва да плащат повече данъци.

...
Международните корпоративни гиганти като Apple трябва да плащат повече данъци.
Коментари Харесай

Най-пропазарната партия в Германия зове за вдигане на данъците на корпорациите

Международните корпоративни колоси като Apple би трябвало да заплащат повече налози . Това настоя водачът на най-пропазарната и бизнес насочена партия в Германия, призовавайки за по-задълбочено съдействие в границите на Европейския съюз и в групата на Г-20 - водещите 20 международни стопански системи, с цел да стане това, оповестява " Ройтерс ".

Най-известни като бранители на данъчните облекчения, Свободната демократическа партия (FDP) сега договарят с канцлера Ангела Меркел за съставяне на съдружно държавно управление с нейните консерватори и със Зелената партия.

Способността на интернационалните компании да сведат до най-малко данъчните си отговорности посредством прекачване на облагите си в юрисдикции с по-ниски налози, попадна под светлината на прожекторите през последните години, до момента в който закъсалите с парите страни се борят да финансират възходящите обществени разноски, по този начин и тези за сигурността.

Отстъплението на шефа на свободните демократи Кристиан Линднер открива допустима обща основа със зелените, чийто апел за увеличение на разноските за запазване на околната среда и инфраструктура е в прорез с апелите на FDP за строга фискална дисциплинираност.

" Мога да си показва нарастване на налозите ", посочи Линднер, добавяйки: " За компании като Apple. На европейско ниво и в Г-20 структурирането на техните налози би трябвало да бъдат най-високо в дневния ред. "

Въпреки че той още веднъж се опълчи на увеличението на налозите на хората с най-високи приходи, предлагането да се преследват данъчните практики на фирмите основава повече пространство за невиждано комплицираното тристранно съглашение.

Това също по този начин може са освободи финансиране за други цели.

Християндемократическият съюз (ХДС) пресметна в собствен вътрешен отчет, че другите оферти, препоръчани в съдружните договаряния, ще костват до 100 милиарда евро, написа в. " Велт ".

Това е повече от три пъти от сумата, която планът на специалистите на ХДС е разполагаем за нови планове през идващите четири години, и четири пъти от сумата от 23 милиарда евро, включена в съдружния контракт, подписан със социалдемократите през 2013 година

" Балансиран бюджет и ограничавания на задълженията... изискват ясно приоритизиране на предложенията, които би трябвало да бъдат признати ", се акцентира в отчета на ХДС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР