Международните хазартни компании разширяват присъствието си в Африка, като същевременно

...
Международните хазартни компании разширяват присъствието си в Африка, като същевременно
Коментари Харесай

Guardian: Международни компании за онлайн хазарт незаконно превземат Африка

Международните хазартни компании уголемяват наличието си в Африка, като в същото време постоянно заобикалят локалните закони, заяви в. Guardian в понеделник.

„ Ако погледнете метода, по който хазартните компании се популяризират, къде се намират, неналичието на каквито и да било обществени или публични стратегии за заплахите от
хазарта, единственото умозаключение, което можете да извършите, е, че това е употреба “, споделя пред вестника Манасе Чивеше, учител в катедрата по обществено и общностно развиване в университета в Зимбабве.

Според изданието, в Африка на юг от Сахара - Гана, Малави, Уганда, Нигерия и Зимбабве - интернационалните компании употребяват " регулаторни пропуски " в локалното законодателство, с цел да популяризират
хазарта. Онлайн платформите се предизвикват изключително интензивно, защото единствено 15 африкански страни контролират тази активност със закон. Африка е прелъстителен пазар за хазартната промишленост, само че едвам от 2020 година онлайн казината се популяризират интензивно на континента. Прогнозите са тази промишленост да доближи 1,62 милиарда $ доходи през 2023 година, твърди вестникът в обявата си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР