Международните експерти от Световната здравна организация предупредиха, че светът трябва

...
Международните експерти от Световната здравна организация предупредиха, че светът трябва
Коментари Харесай

СЗО: Светът трябва да е готов за следващата пандемия

Международните специалисти от Световната здравна организация предизвестиха, че светът би трябвало да бъде подготвен за идната пандемия. След като преди дни беше оповестено, че Ковид към този момент не съставлява световна изключителна обстановка, в този момент Организация на обединените нации сигнализира, че е време за превантивни ограничения против различен патоген.

" Светът би трябвало да бъде по-добре квалифициран за последваща пандемия като тази от Ковид " , обявиха дипломати и здравни специалисти от Организация на обединените нации на общото заседание в Ню Йорк във вторник.

Председателят Ксаба Короши акцентира, че въпросът не е дали ще има друга пандемия, а по кое време.

 

 

 

 

 
Въпреки че най-трудните дни минаха, въпросите не престават да се натрупат. Кога ще избухне идната пандемия? Кога и по какъв начин ще ни удари? Ще засегне ли цялото човечество? Какво можем да създадем, с цел да се подготвим за нея? Как да сме сигурни, че ще нанесе допустимо минимум вреди?
ръководителят на Организация на обединените нации Ксаба Короши

Генералният секретар на СЗО Д-р Тедрос Гебрейесус от своя страна разяснява, че човечеството може да стане очевидец на даже по-смъртоносен вирус.
Коронавирус 19 може към този момент да не съставлява световна изключителна обстановка за здравето, само че опасността от появяването на различен патоген с още по-смъртоносен капацитет остава.
доктор Гебрейесус

Миналият петък СЗО анулира световното изключително състояние поради Ковид.
Това не е единствено здравен проблем. Това е въпрос на образуване на политики, на финансиране, на теоретичен напредък, на софтуерен прогрес и на това по какъв начин да изградим доверие между тях и по какъв начин да възстановим мрежите си за съдействие.
Ксаба Короши

Повече от три години изминаха от появяването на Ковид. Над 700 милиона случая бяха регистрирани в международен мащаб, а към 5 милиарда души получиха най-малко една доза ваксина.

Пандемията отслаби международната стопанска система и здравните системи на обособените страни и докара до многократни затваряния на границите, ограничавания и обществени промени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР