Международни паспорти ще са необходими за пътуване към Великобритания през

...
Международни паспорти ще са необходими за пътуване към Великобритания през
Коментари Харесай

През 2020г. пътуваме до Великобритания с международни паспорти

Международни паспорти ще са нужни за пътешестване към Англия през 2020 година, оповестява Министерство на външните работи.
Британското държавно управление възнамерява последователно да ограничи опцията за пътешестване от и за Англия с персонални карти през 2020 г, в случай че страната напусне Европейския съюз без съглашение, така наречен Brexit без договорка. Все още не е оповестено от по кое време ще влязат в действие новите условия.
Затова от външно министерство предлагат на българските жители, които възнамеряват пътувания във Англия през 2020 година, да имат и носят със себе си годен интернационален паспорт с биометрични данни.
Междувременно стана ясно, че 16 500 българи са подали заявления за уседналост в Обединеното кралство през август. Те са над 2 пъти повече от тези през юли, когато искащите уседналост са 6900 души.
Българите са измежду най-активните европейски жители, търсещи уседналост на Острова. Този статут е необходим, с цел да останат във Англия след Brexit. Крайният период за кандидатстване по Схемата за уседналост е 31 декември 2020 година, а при реализиране на съглашение с Европейски Съюз този период ще бъде 30 юни 2021 г
 
 
Актуална информация, обвързвана с Brexit, може да бъде открита и на уеб страницата на Министерство на външните работи в раздел „ Какво би трябвало да знаем за Brexit? “, както и на уеб страницата на българското посолство в Лондон.
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР