Международни експерти най-вероятно ще бъдат привлечени в разследването на атентата

...
Международни експерти най-вероятно ще бъдат привлечени в разследването на атентата
Коментари Харесай

Чужди експерти може да бъдат привлечени в разследването на взрива срещу Гешев

Международни специалисти най-вероятно ще бъдат привлечени в следствието на атентата против основния прокурор Иван Гешев. Това оповестиха пред публицисти Мариан Маринов, представител на Националната следствена работа (НСлС) и представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Казаното през вчерашния ден /б.р. понеделник/ е по предварителна преценка. Говорим за преценка, а не за умозаключение от експертиза ", отговори Маринов пред Българска телеграфна агенция на въпрос допустимо ли е тротиловият еквивалент на бомбата, заложена по маршрута на кортежа на Гешев да е друг от три кг. " Когато се направи експертизата, това ще може да бъде посочено с съответни цифри ", добави той и добави, че ще бъдат употребени експерти и от други страни, в случай че се наложи.

Назначена е техническо-взривна експертиза, която ще даде отговори на въпросите за типа взривно вещество, типа на взривното устройство, по какъв начин е бил задействан гърмежът, количеството на гърмежа, неговия тротилов еквивалент и вероятно произхода, изясни следователят. Той уточни, че е осъществен и оглед на автомобила, с който е пътувал Гешев. Бомбата е била задействана при изравняването на колата с нея, което значи, че причинителят или причинителите са имали образен контакт, заяви по-рано през днешния ден шефът на следствието Борислав Сарафов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР