Международната среща на високо равнище по въпросите за изменението на

...
Международната среща на високо равнище по въпросите за изменението на
Коментари Харесай

Започва срещата на високо равнище за климата в Париж


Международната среща на високо ниво по въпросите за изменението на климата ”Една планета ” стартира през днешния ден във френската столица. Инициаторът на срещата, където ще бъдат систематизирани резултатите от използването на Парижкото съглашение и ще бъдат обрисувани вероятностите за развиване, е френският президент Еманюел Макрон.

Очаква се на срещата на върха да участват водачите на Организация на обединените нации и Световната банка, както и държавните ръководители на най-засегнатите от климатичните промени страни. Те ще вземат присъединяване и в публична закуска в „ Елисейския замък ” по покана на Макрон.

Освен тях съставът на националните делегации ще включва и ръководителите на мегаполиси, представителите на централните банки и членовете на голям брой публични организации. По първични данни общият брой на участниците евентуално ще надвишава 4000 души.

Малко преди началото на форума папа Франциск пожела на участниците в него "ясно схващане за нуждата от в действителност ефикасни решения за противопоставяне на изменението на климата и превъзмогване на бедността". Въпреки това, френските природозащитници правят оценка вероятностите на срещата като „ мощно лимитирани ”. Оттеглянето на Съединени американски щати от Парижкото съглашение, което президентът Доналд Тръмп разгласи пред 6 месеца, също тегне като черен облак над срещата.

Причината се крие във обстоятелството,че финансовите потребности за реализиране на стабилно развиване се правят оценка на хиляди милиарди долари. Но в интервала 2011 - 2016 година Световната банка е вложила доста по-скромна сума за екологични планове – едвам 63 милиарда $.

"Все още няма сходство сред направените изявления и започнатите дела", сподели Одре Пулвар, шеф на Фонда "Природа и човек".

БГНЕС напомня, че единствено ден преди този момент президентът на Световната банка Джим Йонг Ким увери пък, че „ Една планета ” ще даде късмет за съответен прогрес в битката против световното стопляне.

"Това, което прави тази среща на върха друга, е, че това не е просто още едно политическо съвещание на високо равнище", сподели той пред кореспонденти. "Това ще сплоти групи от хора, които нормално не се събират, изключително когато приказваме за проблемите на климата". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР