Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния
Коментари Харесай

Standard&Poor`s потвърди ‘BBB’ рейтинга на България със стабилна перспектива

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута `BBB/A-2` Перспективата пред рейтинга остава постоянна, оповестиха от Министерството на финансите.
В систематизирания отчет е маркирано подобрението в упованията за развиването на, защото вътрешното търсене е по-устойчиво на въздействието на пандемията, в сравнение с са били предварителните оценки на организацията. Спадът на Брутният вътрешен продукт през 2020 година е ревизиран до -4,5% по отношение на -6,5%, заложен в прогнозата на S&P от месец май. Бюджетният недостиг ще остане сдържан през актуалната и идната година, след което се чака бърза консолидация, съпроводена със забележителен приток на европейски средства. От рейтинговата организация регистрират също и включването на българския лев във Валутния механизъм II през месец юли и присъединението на България към Банковия съюз и означават, че процесът по окончателното присъединение към еврозоната ще ускори съдействието сред Българска народна банка и ЕЦБ и се чака да отнеме няколко години.
 Борисов: От през днешния ден София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите Борисов: От през днешния ден София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите
От през днешния ден София има най-високия кредитен рейтинг от столиците на Балканите, ще слушаме бележките на критиците ни, когато те реализиран так...
Стабилната вероятност отразява упованията на Агенцията за бързо възобновяване на след пандемията, без поява на несъответствия във външния и финансовия бранш през идващите две години. Това ще разреши бърза фискална консолидация и ще ограничи повишаването на обществения дълг.
Рейтинговата организация би повишила кредитния рейтинг, в случай че възобновяване на българската стопанска система бъде съпроводено с по-бърза фискална консолидация, както и усъвършенстване във външните салда, надхвърлящи упованията на организацията. Сред факторите, които биха довели до намаляване на рейтинга са задълбочаване на икономическия спад или закъснение на възобновяване, които от своя страна ще доведат до по-продължителна фискална консолидация и повишаване на обществения дълг през идващите две години.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР