Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings ще анулира кредитните рейтинги

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings ще анулира кредитните рейтинги
Коментари Харесай

S&P анулира кредитните рейтинги на Русия и руските компании

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings ще анулира кредитните рейтинги на всички съветски компании и организации. Решението е взето по отношение на въведената от Европейския съюз възбрана за установяване на кредитни рейтинги на Русия и на локални компании, както и за даване на услуги от кредитно-рейтинговите организации на техни съветски клиенти, съобщи „ Интерфакс “.

Според известието на S&P анулирането на кредитните рейтинги на съветските компании ще стане до 15 април. Това съответствува и със периода, подложен от Европейски Съюз във връзка със възбраната за даване на услуги на клиенти от Русия. Сегашното решение идва и като продължение на оповестеното преди време преустановяване на комерсиалната активност на S&P Global Ratings на територията на Руската федерация.

В началото на този месец организацията заяви, че намалява дълготрайния кредитен рейтинг на Русия в национална и задгранична валута до равнище „ Секретен сътрудник “ поради войната в Украйна и наложените от страна на Запада редица наказания против страната и нейни компании. Краткосрочните кредитни рейтинги на Руската федерация и локалните търговски сдружения бяха намалени до равнище „ С “ с отрицателна вероятност. Друг мотив за понижаването на кредитните рейтинги тогава бе подозрението, че Русия няма да може да покрива вноските по задълженията си.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР