Международната рейтингова агенция Moody's е понижила кредитния рейтинг на Турция

...
Международната рейтингова агенция Moody's е понижила кредитния рейтинг на Турция
Коментари Харесай

Moody`s понижи кредитния рейтинг на Турция

Международната рейтингова организация Moody's е намалила кредитния рейтинг на Турция на B2 и е запазила отрицателната му вероятност, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В известие, публикувано късно в петък, се споделя, че рейтингът е намален от B1 на B2 поради евентуалната рецесия на платежния баланс, институционалните проблеми и ерозията на фискалните буфери в Турция.

"Турските запаси в непозната валута се развиват низходящо от години както на брутна, по този начин и на чиста база, само че сега са на най-ниското си ниво от десетилетия като % от брутния вътрешен артикул заради несполучливите опити на централната банка да поддържа турската лира от началото на 2020 година ", декларира рейтинговата организация.

Moody's изяснява решението за намаление на рейтинга на Турция още с "повишените нива на геополитически риск ", в това число връзките със Съединени американски щати и Европейския съюз. Съюзниците в НАТО Турция и Гърция са в спор за естествените запаси в Източното Средиземноморие, като и двете страни изпратиха военни кораби и военновъздушни сили в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР