Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Българската

...
Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Българската
Коментари Харесай

Fitch потвърди рейтинга на ББР: BBB с положителна перспектива



Международната рейтингова организация Fitch Ratings удостовери дълготрайния рейтинг на Българската банка за развиване след извършения през последния месец обзор.

Рейтингът на банката е еднакъв на държавния и на практика е най-високият вероятен кредитен рейтинг за ББР - " BBB " с позитивна вероятност.

Съгласно известието на Fitch Ratings, оценката отразява положителната финансова позиция на ББР, възвръщането към облага и обстоятелството, че банката е 100% благосъстоятелност на българската страна, която може да ѝ оказва поддръжка при нужда. Финансирането ѝ е устойчиво, като забележителна част е от обществения бранш или е обезпечено от страната, а останалата - от интернационалните институции за развиване.

ББР се управлява главно от своята задача за развиване на дребния и междинния бизнес, заложена в специфичен закон, акцентира в претекстовете си организация Fitch Ratings. Законът за ББР дефинира ролята ѝ на главен снабдител на финансова поддръжка за дребните и междинните предприятия, и участник в планове с приоритет за националната стопанска система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР