Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на

...
Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на
Коментари Харесай

Fitch Ratings потвърди рейтинга на България ‘BBB’ с положителна перспектива

Международната рейтингова организация Fitch Ratings удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута ‘BBB’ с позитивна вероятност, оповестява министерството на финансите. 

Рейтингът на България е подсилен от мощната външна и фискална позиция на страната спрямо страните със същия рейтинг, надеждната политическа рамка от участието в Европейски Съюз и дългогодишното действие на режима на паричен съвет. От друга страна, ниският дял на вложенията по отношение на Брутният вътрешен продукт и неподходящите демографски фактори тежат на евентуалния стопански напредък и на обществените финанси в дълготраен интервал.

Положителната вероятност отразява проектите за участие на страната в еврозоната, което може да докара до по-нататъшни усъвършенствания в индикаторите за външната позиция на страната. Въпреки поредицата от предварителни парламентарни избори през последните две години, от рейтинговата организация имат вяра, че основните политически партии остават ангажирани с приемането на еврото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР