Международната рейтингова агенция Фич понижи дълга на Аржентина в чуждестранна

...
Международната рейтингова агенция Фич понижи дълга на Аржентина в чуждестранна
Коментари Харесай

"Фич" понижи рейтинга на дълга на Аржентина до едно ниво преди дефолта

Международната рейтингова организация " Фич " намали дълга на Аржентина в задгранична валута с две степени и той към този момент е на едно равнище преди дефолта, съобщи БГНЕС.

Понижаването на рейтинга на дълга от CCC- на C допуска, че съгласно рейтинговата организация неизпълнението на отговорностите е " неизбежно ", и идва малко след постановлението на аржентинското държавно управление, с което се принуждават локалните организации от обществения бранш да заменят своя дълг, деноминиран в задгранична валута, с дълг, деноминиран в националната валута - песо.

От " Фич " обявиха, че рейтингът на Аржентина ще бъде намален още повече до " Ограничено несъблюдение ".

Аржентина беше взела решение да спре спада на интернационалните си запаси, частично заради дефицита на задгранична валута и неустойчивостта на валутния курс във финансовия бранш.

По данни на централната банка Аржентина разполага с груби интернационалните запаси в размер на малко над 37,5 милиарда $, само че съгласно анализатори чистата стойност е доста по-ниска.

При оповестяването на указа държавното управление беше декларирало, че ще " стабилизира пазарите, ще всмуква възможни парични остатъци и ще продължи да се бори с инфлацията ", която за 2022 година доближи малко
Всичко за Вашата сватба
под 95%, а през 12-те месеца до февруари надвиши 100%.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg