Международната разследваща група Bellingcat проверява вероятността украинският Боинг да е

...
Международната разследваща група Bellingcat проверява вероятността украинският Боинг да е
Коментари Харесай

Bellingcat: Украинският Боинг може да е свален с ракета

Международната проверяваща група Bellingcat ревизира вероятността украинският Боинг да е свален в Иран със пукотевица от зенитен ракетен комплекс " Тор ", откакто в мрежата се появи фотография с бойна глава на ракета, за която се твърди, че е открита на мястото на злополуката, съобщи " Униан ".

Снимката е видяна от създателя на Bellingcat - английския проверяващ публицист Елиът Хигинс. Тя е оповестена в Туитър от консуматор с името Ashkan Monfared.

" Този откъс е открит на мястото, където се разруши украинският пътнически аероплан. Фрагментът е паднал пред дома на локален гражданин. Нима отломка от аероплан би изглеждала по този начин? Не е ли ракета ? " - пита създателят на постинга.
 Инструкторът на водачите от украинския Боинг: Биха се справили с отвод на мотор
Инструкторът на водачите от украинския Боинг: Биха се справили с отвод на мотор

В екипажа са били най-добрите…

По думите на Хигинс, следва да се ревизира източникът на фотографията. Същевременно той отбелязва, че ще е мъчно да се стигне до първоизточника въз основа на данни от геолокацията.

Установяването на истината за злополуката по принцип е мощно затруднено, защото Иран отхвърля да съобщи черните кутии на лайнера.

Въпреки това Хигинс декларира, че Bellingcat ще ревизира версията за пукотевица от ракетен комплекс " Тор ".

" Ще разгледаме последното известно местоположение на самолета във въздуха и дистанцията от него до иранските военни бази. Ще забележим дали е в обсега на ракетните им системи . Това не зависи от инспекцията за достоверността на фотографията. " - прецизира Хигинс.

Според публични данни, на въоръжение в иранската войска има 29 зенитно-ракетни комплекса " Тор-М14 ", съветско произвеждане. Доставката на този тип комплекси от Русия приключи през януари 2007 година

این یک قطعه پیدا شده در محل سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی است که جلوی خونه یکی از ساکنان محل افتاده.

هواپیما چیزی شبیه این داره؟ سر موشک نیست؟ pic.twitter.com/4H0ZeUgMNl
— Ashkan Monfared (@AshkanMonfared_) January 8, 2020
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР