Международната полиция е арестувала 1 800 заподозрени в рамките на ...

Международната полиция е арестувала 1 800 заподозрени в рамките на

1800 арестувани за пране на пари от онлайн измами

Международната полиция е арестувала 1 800 обвинени в границите на огромна интервенция, ориентирана против " пренасящи пари мулета ", които оказват помощ за прането на приходите от онлайн излъга, заяви в сряда полицейската организация на Европейския съюз.

При акцията са предотвратени загуби в размер на 67,5 млн. евро и са разпознати над 18 000 " мулета ", които трансферират нелегално добити средства от името на незаконни групировки, заяви Европол.

В интервенцията са взели участие 27 страни, в това число Австралия, Англия, Колумбия, Съединени американски щати и доста страни от Европейски Съюз, както и банки, компании за продан на валута и софтуерни компании.
Шефът на Европол пристигна у нас поради убитата българка в Хага
Изпълнителният шеф на Европол Катрин де Бол дойде у нас изненадващо. Тя пристигна, с цел да изкаже съболезнования на родителите на Ел...

" Това е най-мащабната интернационална интервенция по рода си ", се споделя в изказване на основания в Хага Европол.

" Мулетата на пари са били употребявани за пране на средства от ", в това число " фишинг " офанзиви за хакване на имейл сметки на хора и излъга с задгранична валута, се споделя в известието.

Престъпните банди постоянно употребявали уязвими хора, с цел да трансферират " неумишлено " нелегално добити печалби от интернет излъга под радара на интернационалните финансови закони.

" Организираните незаконни групи вършат това, като се възползват от групи като студенти, имигранти и хора в затруднено икономическо състояние, предлагайки лесни пари посредством законно изглеждащи разгласи за работа и изявления в обществените мрежи ", съобщи Европол.
Арести от " Европол " в 9 страни, измежду които България, за търговия в тъмната мрежа
В интернационална полицейска акция са задържани 150 обвинени в пазаруването или продаването на противозаконни артикули онлайн, в границите на една...

В тримесечната интервенция от септември до ноември са взели участие към 400 банки и финансови институции, които са докладвали на интернационалната полиция Европол и сродната му международна организация Интерпол за към

Правоприлагащите органи са работили взаимно и с частни компании, в това число Western Union, Microsoft и Fourthline, съобщи Европол.

Полицията е употребила информацията, с цел да стартира повече от 2500 следствия и да разпознава 324 лица, набиращи „ мулета “.

Операцията, която е седмата по рода си от 2016 година насам, имала за цел също по този начин да " хвърли повече светлина върху размера и естеството на незаконните стопански системи, които се обслужват от „ мулета ", “ съобщи Европол.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg