Международната плакатна акция Контакт“ е част от тазгодишното издание на

...
Международната плакатна акция Контакт“ е част от тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Площад Славейков“ става галерия на открито за тазгодишното издание на Алея на славата“

Международната плакатна акция „ Контакт “ е част от тазгодишното издание на „ Алея на славата “. Експозицията е ситуирана на площад „ Славейков “ и ще остане там до 30 септември, оповестяват уредниците.

„ Контакт “ е плакатна акция, отдадена на 30-та годишнина на Международното триенале на театралния афиш. Тя „ съживява “ план, почнал преди 10 години, с цел да го обогати с нови творби на създатели от целия свят, чиито плакати са израз на вероятните и невъзможни контакти и на концепцията, че всички сме свързани “, описват от екипа. 

По думите им местоположението е средищна за нашия град и посредством нея триеналето отстоява възгледа, че мястото на плаката е в откритата обитаема среда, трансформирайки един от знаковите столични площади в ярка и ефектна изложба навън.

Сред участниците в акцията са както одобрени майстори на плаката от света и България, по този начин и млади художници, в това число и дебютанти. Творци от 17 страни оферират своите авторски тълкования на тематиката в нейните разнообразни измерения - световни и лични; интимни и обществени, представяйки многоликите ѝ превъплъщения като обич и ненавист, природа, космос, технологии, война и мир, болежка и наслада, приятелсто и великодушие, показват още уредниците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР