Международната организация с нестопанска цел Репортери без граници, заедно с

...
Международната организация с нестопанска цел Репортери без граници, заедно с
Коментари Харесай

Медийни асоциации представиха насоки за използването на изкуствения интелект в журналистиката

Международната организация с нестопанска цел " Репортери без граници ", дружно с други медийни асоциации, разгласява документ, в който се оферират насоки за потреблението на изкуствения разсъдък в публицистиката, оповестява Българска телеграфна агенция.

В показания през днешния ден в Париж документ се предлага да се вкара условие изкуственият разсъдък да е в положение да зачита човешките права, мира и демокрацията и да следва общите старания и полезности.

Изкуственият разсъдък съставлява забележителна смяна в метода, по който се доближава до информацията, търси се истината, описват се истории и се популяризират хрумвания и ще докара до дълбоки промени в журналистическата специалност, написа в документа.

Системите с изкуствен интелект имат капацитета да провокират гражданска война в международния информативен пейзаж според от метода, по който са създадени, следени и прилагани, показва ДПА. На този декор документът излага 10 съществени правила, които би трябвало да станат наложителни за медийните организации и експертите в медийната област.

В предлагането се споделя, че използването на системи с изкуствен интелект би трябвало да следва съществени журналистически полезности като достоверност, акуратност, почтеност, индиферентност и самостоятелност. Редакторските екипи би трябвало ясно да дефинират задачите, обсега и изискванията за приложимост на системи с изкуствен интелект и да наблюдават тяхното влияние. Системите би трябвало да зачитат неприкосновеността на персоналния живот, интелектуалната благосъстоятелност и отбраната на данните, а медията би трябвало да може да подсигурява произхода на наличието. Медията би трябвало също по този начин да заобикаля да подвежда обществеността посредством потреблението на изкуствен интелект, да вземем за пример посредством потреблението на изкуствено основани фотоси.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР