Международната организация на труда (МОТ) постигна споразумение по въпроса за

...
Международната организация на труда (МОТ) постигна споразумение по въпроса за
Коментари Харесай

Международната организация на труда одобри заплата за издръжка

Международната организация на труда (МОТ) реализира съглашение по въпроса за заплатата за прехрана, оповестиха от КНСБ, предаде Pariteni.bg.
Според специалистите понятието заплата за прехрана се отнася до “нивото на възнаграждение, което е належащо, с цел да се обезпечи заслужен стандарт на живот на служащите и техните фамилии, като се вземат поради събитията в страната и се пресмята за работата, осъществявана през естественото работно време ”.
В съглашението се показва, че определянето на заплатата за прехрана следва да се прави според редица правила, в това число потребление на учредени на доказателства, методологии и надеждни данни, съвещания с организациите на служащите и работодателите, прозрачност, гласност и отчитане на районния и локалния подтекст и социално-икономическите и културните действителности.
Заплащането следва да се реализира посредством процеси на установяване на заплатите, които са в сходство с правилата на МОТ. Това включва усилване на обществения разговор и груповото договаряне и овластяване на институциите за установяване на заплатите. В документа се напомня също, че “нуждите на служащите и техните фамилии и икономическите фактори са двата стълба на процесите на установяване на заплатите ”.
Заплатата за прехрана не следва да бъде повсеместен подход и следва да отразява локалните или районните разлики в границите на страните, се споделя в документа, в който се излагат детайлностите на съглашението, като се прибавя, че устойчивата тактика за поощряване на заплатата за прехрана “следва да излезе отвън сферата единствено на механизмите за установяване на заплатите и да включва по-широко разглеждане на факторите ”.
В международен мащаб се следи позитивна дълготрайна наклонност на повишаване на междинната работна заплата. Въпреки това милиони служащи по света – както в формалната, по този начин и в неофициалната стопанска система – не престават да получават доста ниски заплати спрямо разноските за живот и живеят в беднотия. Тези служащи и техните фамилии не могат да си разрешат здравословна храна, обичайно жилище, медицински грижи или обучение за децата си, показват от МОТ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР