Международната организация на криминалната полиция Интерпол официално одобри молбата за

...
Международната организация на криминалната полиция Интерпол официално одобри молбата за
Коментари Харесай

Интерпол одобри молбата за членство на Палестина


Международната организация на престъпната полиция Интерпол публично утвърди молбата за участие на Палестинската автономност, макар безапелационната съпротива на Израел.

„ С новите страни членки Държавата Палестина и Соломоновите острови членовете на Интерпол стават 192 “, оповестиха от организацията в Туитър, преди годишната си среща, която тази година ще се организира в Пекин.

Молбата за участие на Палестинската автономност е част от по-мащабната акция на управляващите за влизане в редица интернационалните институции. Властите в Израел обичайно са срещу сходни опити и лобират интензивно против тях, съобщи БГНЕС.
Това не е първи опит на Палестина да членува в Интерпол, само че предходната година молбата й беше отхвърлена. През 2012 година тя получи статут на наблюдаващ в Организация на обединените нации и от този момент се причисли към над 50 интернационалните организации и съглашения, измежду които Международният углавен съд и ЮНЕСКО, оповестяват от палестинското министерство на външните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР