Международната общност спешно трябва съвместно да прецизира етичните стандарти, норми

...
Международната общност спешно трябва съвместно да прецизира етичните стандарти, норми
Коментари Харесай

Международната общност спешно трябва да прецизира етичните стандарти, норми и механизми за изкуствен интелект

Международната общественост незабавно би трябвало взаимно да уточни етичните стандарти, правила и механизми за отчетност на технологията за изкуствен интелект, с цел да подсигурява, че технологията е по-прозрачна, надеждна и приобщаваща. Това обявиха китайски специалисти на конференция на Световната интернет конференция в гр. Нишан, провинция Шандун.

С бързото развиване на генеративните модели на изкуствен интелект, тяхното влияние върху човешката цивилизация се усилва всекидневно, а опциите и провокациите на тази технология би трябвало да се поддържат в баланс.

За да разиска въпроса, Световната интернет конференция ще бъде хазаин на „ Диалог за цифровата цивилизация “ на 25 юни, който ще има за цел да изследва по какъв начин изкуственият разсъдък може да насърчи развиването на човешката цивилизация, да насърчи всички страни да разкрият по-добре цената на историческата просвета в цифровата епоха, да засилят интернационалния културен продан и съдействие, което да проправи нови пътища за развиването на технологията и взаимно да предизвиква развиването и напредъка на човешката цивилизация.

През 2022 година общата цифрова стопанска система на провинция Шандун надвиши 3,9 трилиона юана (550 милиарда долара), което съставлява 45 % от брутния вътрешен артикул. Това показа пред медиите Бай Юган, член на партийното управление на провинцията. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР