Международната общност ще продължи да играе жизненоважна роля в подкрепа

...
Международната общност ще продължи да играе жизненоважна роля в подкрепа
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева се впечатли от икономическото управление на Украйна

Международната общественост ще продължи да играе жизненоважна роля в поддръжка на Украйна, в това число и за посрещане на огромните финансови потребности през 2023 година и в интервала по-късно . Това увери шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в края на визитата си в Украйна.

Тя уточни, че войната в Украйна има последствия с необятен географски обсег за локалната, районната и международната стопанска система. Само в случай че работим дружно като световна общественост, ще съумеем да изградим по-добро бъдеще , акцентира Георгиева.

Тя добави, че по време на срещите си с президента Володимир Зеленски, министър-председателя Денис Шмигал, министъра на финансите Сергей Марченко и шефа на Централната банка Андрий Пишний е удостоверила непоколебимия ангажимент на МВФ да продължи да поддържа Украйна.

" В допълнение към миналогодишното незабавно финансиране МВФ е интензивно зает с украинските управляващи посредством нашия програмен мониторинг с присъединяване на Борда (PMB), който обезпечава мощна опора за макроикономическите политики и спомага за по-нататъшното катализиране на поддръжката от донорите. Резултатите в границите на PMB са положителни, което проправя път за разискване на пълноценна стратегия за финансиране от МВФ ", регистрира шефът на МВФ.
 МВФ афишира триумф в договарянията с Украйна
МВФ афишира триумф в договарянията с Украйна

Относно прегледа на мониторинга на програмата с присъединяване на Изпълнителния съвет

Георгиева открои силата на духа и устойчивостта на народа на Украйна в изискванията на опустошителна война.

" Бях съкрушена да видя тъгата на елементарните жители и жертвите на съветската инвазия в Украйна. И въпреки всичко, до момента в който стоях пред разрушените здания в Киев и Ирпин през вчерашния ден, съумях да се убедя от първа ръка в силата и непреклонността на украинския народ. Истински ме въодушеви неговата решителност да устои в тези извънредно сложни условия ", посочи тя.

Георгиева съобщи, че е приветствала президента Зеленски и министър-председателя Шмигал за твърдото им водачество и е похвалила украинските управляващи за впечатляващото икономическо ръководство на страната при извънредно сложни условия, както и за адаптирането на политиките за справяне с големите и комплицирани разтърсвания.
 Киев разчита на нова многогодишна стратегия от МВФ
Киев разчита на нова многогодишна стратегия от МВФ

Сближаване на позиции

Следваната ясна визия е да се премине от възобновяване към интервал на промяна, реорганизация и присъединение към Европейски Съюз, регистрира тя.

Георгиева означи, че по време на визитата си е видяла една стопанска система, която действа макар големите провокации . " Магазините са отворени, секторът на услугите действа, а хората вървят на работа. Това е удивително удостоверение за духа на украинския народ. Държавните организации и икономическите институции работят удивително добре: те събират налози и изплащат заплати и пенсии. Банковата система действа пълноценно . Независимо от офанзивите против сериозната инфраструктура, стопанската система се приспособява и през тази година се чака последователно икономическо възобновяване ", уточни шефът на МВФ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР