Международната общност коментира в кратки изявления последните събития в испанската

...
Международната общност коментира в кратки изявления последните събития в испанската
Коментари Харесай

Уважаваме суверенитета на Испания, обяви международната общност

Международната общественост разяснява в къси изказвания последните събития в испанската самостоятелна общественост Каталуния.

Потвърждава се поддръжката за целостта, суверенитета конституционния ред на Кралство Испания, върховенството на закона и правилата на правовата страна като съществени полезности на Европейския съюз и на всички негови държави-членки.

Това се споделя и в известието на българското външно министерство, публикувано до медиите.

Испания е наш стратегически сътрудник и съдружник, напомня се в него.

Едностранното оповестяване на самостоятелност на Каталония не дава отговор на изискванията за легитимност и нарушава правилата на правовата страна, както е видно от решенията на Конституционния съд на Кралство Испания.

Изразява се угриженост от допустима ескалация на напрежението. Призовават се всички управляващи в страната към градивен разговор, отговорност и почитание към законността - за отбрана на стабилността, единството и сигурността на жителите.

Държавният департамент на Съединени американски щати удостовери, че смята Каталуния за неделима част от Испания и изрази доверие, че управляващите ще запазят обединена страната.

 Испания суспендира автономията на Каталуния
Испания суспендира автономията на Каталуния

След като Народното събрание на Каталуния разгласи самостоятелност

От НАТО оповестиха, че протичащото се е вътрешен проблем, който би трябвало да се реши там.

Европейски Съюз към този момент прикани Мадрид да не употребява мощ против Каталуния , откакто Народното събрание на самостоятелната испанска област разгласи самостоятелност от Мадрид.

Припомняме, че след дълъг спор Сенатът на Испания реши да задейства член 155 от испанската конституция , с което се суспендира автономията на Каталуния .

По този метод централното държавно управление в Мадрид ще наложи директна власт върху Каталуния , поемайки контрола върху държавните институции в североизточната испанска област.

Това стана минути откакто Народното събрание на Каталуния разгласи самостоятелност.

Междувременно, хиляди каталунци се събират в Барселона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР