Международната кредитна агенция S&P Global Ratings понижи дългосрочния кредитен рейтинг

...
Международната кредитна агенция S&P Global Ratings понижи дългосрочния кредитен рейтинг
Коментари Харесай

Финансов шок! S&P понижи кредитния рейтинг на Китай за първи път от 1999 година

Международната кредитна организация S&P Global Ratings намали дълготрайния кредитен рейтинг на Китай за първи път от 1999 година насам. Агенцията се стимулира с опасности, свързани с растежа на дълга, освен това прогнозата е преразгледана от " отрицателна " до " постоянна ".
Анализаторитге на S&P означават, че растежа на заемите е оказал помощ за дейния растеж на Брутният вътрешен продукт и цените на активите, само че също е понижил финансовата непоклатимост, по тази причина икономическите и финансовите опасности са се нараснали.

През май тази година Moody’s Investors Service също понижи кредитния рейтинг на Поднебесната от Aa3 до A1. Причината също бяха кредитните опасности. Съдейки по всичко, най-големите кредитни организации не могат да бъдат уверени във опциите на Пекин да пази салдото сред растежа на стопанската система и битката със сенчестия банков бранш.

За Китай това е доста противен фактор в навечерието на XIX конгрес ба Комунистическата партия на Китай, който ще се състои през октомври и след който в управлението на партията ще има промени.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР