Международната космическа станция (МКС) беше принудена да промени курса си,

...
Международната космическа станция (МКС) беше принудена да промени курса си,
Коментари Харесай

МКС промени курса, за да избегне сблъсък с отломки от съветски шпионски спътник


Международната галактическа станция (МКС) беше принудена да промени курса си, с цел да избегне парчета от руски шпионски сателит, който беше свален по противоречив метод от съветските военни преди седем месеца, заяви ДПА.

Двигателят на галактическия транспортен съд „ Прогрес “, който е бил свързан към МКС,  е бил включен, с цел да промени траекторията на галактическата станция, с цел да избегне парче отломка от спътника " Космос 1408 ", съгласно обява в „ Телеграм “ на Дмитрий Рогозин, началник на съветската галактическа организация " Роскосмос ".

Руските военни смъкнаха излезлия от строя сателит вид „ Целина-Д “ при тестване на противоспътниково оръжие на 15 ноември 2021 г. 

Тогава Съединени американски щати разкритикуваха този ход, като предизвестиха, че фрагменти от спътника могат да застрашат МКС и интернационалния екип от астронавти, работещи на борда.

Когато галактическата станция за първи път мина през полето от парчета, на екипажа беше подредено да облече скафандрите и да влезе в спешната капсула на МКС за лична сигурност.

Руските военни отхвърлиха да има заплаха за МКС.

Съветският разследващ сателит " Космос 1408 " е изведен в ниска околоземна орбита през 1982 година, където работи в продължение на две години и от този момент остава в околоземното пространство.

В момента на борда на МКС работят трима руснаци, трима американци и един италианец, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР