Международната федерация по тенис (ITF) е постигнала важно споразумение с

...
Международната федерация по тенис (ITF) е постигнала важно споразумение с
Коментари Харесай

Важно решение за бъдещето на тениса

Международната федерация по тенис (ITF) е постигнала значимо съглашение с мъжката асоциация ATP и женската WTA по отношение на раздаването на точки за техните класации от шампионатите от най-ниска категория в професионалния тенис.

От 5 август шампионатите с награден фонд 15 хиляди $ още веднъж ще дават точки за ATP и WTA ранглистите, усилват се точките и за шампионатите с награден фонд 25 хиляди $. Всичко това ще докара и до унищожаване на странната обстановка от началото на 2019-а, в която по едно и също време съществуват две ранглисти - една за шампионатите, даващи АТР и WTA точки, и една за дребните шампионати, даващи ITF точки.

Международната федерация вкара тази система от 1 януари с концепцията тя да донесе по-лесен преход в професионалния тенис за младите тенисисти. Нагледно обаче се видя, че концепцията на ITF повече пречи, в сравнение с оказва помощ на състезателите. Неслучайно самите тенисисти излязоха с подписки и протестни писма по отношение на новата система.

Така единствено след няколко месеца в деяние, тя ще бъде отстранена. Актуализираните класации с точки и от по-малките шампионати ще влязат в действие на 5 август 2019 като състезателите ще получат АТР и WTA точки със задна дата от август 2018 насам.

По този метод в международните класации ще се завърнат и не дребен брой български тенисисти, които имат точки, само че извоювани единствено от по-малките шампионати.

Актуализираните класации на АТР и WTA ще бъдат употребявани за приемане за присъединяване на ITF шампионатите от 26 август нататък. Освен това за даването на късмет на повече състезатели квалификациите на дребните шампионати ще бъдат за 48 души вместо за 32, както бе до момента.

ITF точки въпреки всичко ще се дават за квалификационните кръгове на шампионатите с награден фонд 15 и 25 хиляди като те ще се употребяват за разпределяне тук-там в шампионатите, в случай че остават такива отвън играчите с ATP и WTA ранкинг.

В шампионатите с награден фонд 15 хиляди $ се резервират и три места за гении в топ 100 на юношеската ITF класация.

Encouraging news for a fractured sport: ITF, ATP and WTA reach agreement on restoring and allocating ranking points at lower-level pro tournaments. Points to be applied retroactively to all tournaments since August 2018, qualifying draws up to 48. Should improve pathway pic.twitter.com/Y6pm7ykhTC
— Christopher Clarey (@christophclarey) May 23, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР