Международната федерация по ски (ФИС) потвърди резултатите от ски-бягането на

...
Международната федерация по ски (ФИС) потвърди резултатите от ски-бягането на
Коментари Харесай

ФИС потвърди резултатите от ски-бягането на 50 км за мъже на Световното

Международната федерация по ски (ФИС) удостовери резултатите от ски-бягането на 50 км типичен жанр за мъже на международното състезание в Оберстдорф след отдръпване на жалбата против дисквалификацията на норвежеца Йоханес Клаебо, а Александър Болшунов остава на второ място.

" Резултатът от надпреварата на 50 км при мъжете към този момент е формален ", обявиха от ФИС.

В неделя Клаебо приключи първи в маратона, само че по-късно беше дисквалифициран след митинг на съветския тим. В борбата на финалната линия Клаебо счупи щеката на Александър Болшунов, който водеше по това време, вследствие на което руснакът стана трети, а различен норвежец Емил Иверсен втори.
След дисквалификацията златото отиде при Иверсен, среброто при Болшунов, а трети се подреди Симен Крюгер (Норвегия).

Видео случая с участием Клебо и Большунова! Что думаете?
— Eurosport.ru (@Eurosport_RU) Норвежката федерация оспори дисквалификацията, само че жалбата беше оттеглена по искане на Клаебо. Трикратният олимпийски първенец съобщи, че желае да се концентрира върху надпреварите, а не върху правосъдните разногласия.
На 13 и 14 март ще се проведат две надпревари в швейцарския Енгадин в границите на заключителния стадий на Световната купа през сезона, а Болшунов и Клаебо възнамеряват още веднъж да се състезават на 50 км.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР