Международната федерация по лека атлетика (IААF) даде разрешение на 18

...
Международната федерация по лека атлетика (IААF) даде разрешение на 18
Коментари Харесай

Близо 20 руски лекоатлети получиха разрешение да състезават като неутрални през 2018 г.

Международната федерация по лека атлетика (IААF) даде позволение на 18 съветски лекоатлети да се състезават като неутрални през 2018 година В същото време съветската лекоатлетическа федерация остава със възбрана за интернационално присъединяване, разгласи IAAF на уеб страницата си в четвъртък.

Антидопинговият съвет към IAAF е одобрила поръчките на двукратната международна шампионка в скока на височина Мария Ластискене, международният вицешампион в същата дисциплинираност Данил Лисенко, състезателите по пастирски скок Альона Лутковская, Олга Мулина, Анжелика Сидорова и Илия Мудров, спринтьорите Вячеслав Колесниченко, Алайна Мамина и Полина Милър, състезателите по троен скок Алексей Фьодоров, Ирина Гуменюк и Виктория Прокопенко, чукохвъргачите Алексей Сокирский, Данила Данилов и София Палкина, дискохвъргачите Виктор Бутенко и Юлия Малцева и гюлетласкача Александър Лесной.

Същите 18 руснаци имаха позволение за интернационално присъединяване и през 2017 година От IAAF оповестиха, че са получени 88 поръчки на съветски лекоатлети, които желаят да се състезават като неутрални. Крайният период за подаване на поръчки беше 31 декември.

Международната федерация съобщи, че антидопинговият съвет е " приоритизирала " разглеждането на поръчките на тези съветски лекоатлети, които желаят да вземат участие в зимния сезон. Одобрените 18 са минали по-улеснена процедура от другите състезатели.

От IAAF не прецизираха дали процедурата ще завърши до първите надпревари от международния тур на закрито, които стартират на 3 февруари. От 1 до 4 март в Бирмингам ще се организира най-важното съревнование от зимния сезон - международното състезание в зала.

" По време на целия развой ние продължихме да поддържаме устрема на всички чисти спортисти да вземат участие в нашите огромни надпревари. С достъпа до нова информация от WADA в края на предходната година антидопинговият съвет прави оценка поръчките въз основата на тази информация, както и на към този момент съществуващата. Това е комплициран и дълъг развой и за следващ път желая да благодаря на антидопинговия съвет и на комисията по честността за тяхната отдаденост и усърдие в осъществяването на предоставената задача ", съобщи президентът на IAAF Себастиан Коу.

Русия беше изключена от интернационалната атлетика през 2015 година, откакто самостоятелна комисия към Световната антидопингова организация (WADA) показа отчет за огромна скица за допингиране на състезатели.

Страната пропусна двете най-големи лекоатлетически надпревари от този момент - олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година и международното състезание в Лондон през 2017 година През ноември интернационалната федерация остави в действие наказването на Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (192)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР