Международната федерация по бокс (ИБА) обеща прозрачност и справедливост по

...
Международната федерация по бокс (ИБА) обеща прозрачност и справедливост по
Коментари Харесай

ИБА обеща прозрачност и справедливост по време на Световното първенство за жени в Индия

Международната федерация по бокс (ИБА) даде обещание бистрота и правдивост по време на Световното състезание за дами в Ню Делхи (Индия), което започва с награден фонд от 2.4 милиона $, написа организация „ Ройтерс “.

Почти дузина страни бойкотираха шампионата в символ на митинг против допускането на боксьори от Русия и Беларус измежду над 300-те участници, представители на 65 страни.

ИБА анулира възбраната за присъединяване на съветски и беларуски боксьори през предишния октомври, обратно на насоките на Международния олимпийски комитет (МОК).

„ ИБА подсигурява на всички бистрота и правдивост. Положихме доста старания в този развой “, съобщи президентът на организацията Умар Кремльов. Той приветства наличието на представители на МОК, който ще „ видят от първа ръка най-хубавите практики на ИБА по отношение на техническите и спортните правила “.

За събитието в Делхи IBA уреди отворена регистрация за боксьори от бойкотиращи народи и даже разшири финансовата си поддръжка, с цел да не станат „ жертва на политическите игри на няколко национални федерации “.

Той също по този начин откри дисциплинарни производства против 11 страни, които бойкотираха шампионата за дами в Делхи и надпреварата за мъже, планувано за май в Ташкент.

За събитието в Индия, ИБА провежда отворена регистрация за боксьори от бойкотиращите народи и разшири финансовата си поддръжка, тъй че те да не станат „ жертви на политическите игри на няколко национални федерации “.

Бе намерено и дисциплинарно произвеждане против 11-те страни, които бойкотират Световното състезание за дами и идния през май в Ташкент (Узбекистан) Световен шампионат за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР