Международната федерация на звукозаписната индустрия – IFPI, обяви победителите в

...
Международната федерация на звукозаписната индустрия – IFPI, обяви победителите в
Коментари Харесай

BTS бяха обявени за Глобален Артист на 2020 г. от IFPI

Международната федерация на звукозаписната промишленост – IFPI, разгласи спечелилите в конкуренцията за най-добре продаван актьор през 2020 година Това са корейските суперзвезди от момчешката група BTS, които оглавиха тазгодишната ранглиста на музикалната промишленост с реализирани най-хубави тиражи в международен мащаб, както при продажбата на физически носители, по този начин и като цифрово ползване.
Обявяването на носителите на премията „ Глобален актьор за 2020 “ беше кулминационната точка във възходящото редом обявяване посредством Twitter и Instagram на Топ 10 от най-добре продаваните актьори за миналата година в международен мащаб. IFPI Global Artists’ Chart е една от трите публични ранглисти на музикалната промишленост и нейната международна организация, която наблюдава цялостната верига от продажби на записана музика по целия свят във всички вероятни формати, от стрийминг до винил.
BTS оглавяват тази ранглиста, откакто приключиха втори през 2018 година и седми през 2019 година Това влиятелно отличие се присъжда за първи път на корейски реализатори и на актьори, които извършват най-вече песни на език, друг от британския.
Наградата на IFPI увенча една извънредно сполучлива година за 7-те надарени момчета от BTS (RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V и Jung Kook), с голям брой нови релийзи на албуми и рекордни продажби.
BTS напряко превзеха музикалния свят през 2020 година, като сервираха на почитателите опция за бягство посредством музика от невижданите проблеми на миналата година. Албумът " Map of the Soul: 7 ", който излезе през февруари 2020 година, бе с най-вече предварителни поръчки в историята досега и бързо доближи #1 на музикалните ранглисти в над 20 страни. Версията на албума на японски език: " Map of the Soul: 7 ~ The Journey ~ " излезе през юли 2020 година и за два дни надмина 500 хиляди продадени копия, трансформирайки се в най-добре продавания албум на реализатори от мъжки пол в Япония. BTS завършиха своята невероятна година с издаването на албума " BE " (Deluxe Edition) през ноември в отговор на пандемията COVID-19, с водещ сингъл " Life Goes On ", който доближи до първото място в музикалните ранглисти на три континента.

Франсес Муур, Главен изпълнителен шеф на IFPI, сподели в тази връзка: " BTS е световен феномен. Артистите имаха следващата изключителна година, с три нови албума. Те демонстрираха непрекъсната дарба да споделят по изобретателен и трогателен метод своята история с почитателите от цялото земно кълбо. BTS в действителност демонстрираха, че силата на музиката е в насладата и щастието, които тя носи на хората по целия свят ".
IFPI Top 10 Global Recording Artists of 2020:
1. BTS
2. Тейлър Суифт
3. Дрейк
4. The Weeknd
5. Били Айлиш
6. Еминем
7. Post Malone
8. Ариана Гранде
9. Juice WRLD
10. Джъстин Бийбър
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР