Международната енергийна агенция изчисли, че ако намалим стайната температура с

...
Международната енергийна агенция изчисли, че ако намалим стайната температура с
Коментари Харесай

Юлиан Попов: С пуловер, чорапи и термометър може да свиете финансите на Путин

Международната енергийна организация пресметна, че в случай че понижим стайната температура с един градус Европейски Съюз може да спести 10 милиарда кубически метра газ. Това е към 7% от годишния импорт на съветски газ, написа във фейсбук някогашният министър на околната среда Юлиан Попов. Той уточни, че по този начин българите може да понижат финансите на Путин, с които той прави бомби и избива почтени хора.

Много хора обичат (ако могат да си го позволят) да топлят жилищата си до над 21 градуса. Руснаците считат, че удобната стайна температура е 25 градуса. Всъщност, 25 градуса е нездравословна температура.

Британската здравна работа (NHS) предлага пространствата да се затоплят до най-малко 18 градуса. Температура от 19 градуса, пуловер, топли чорапи и постоянно оживление обезпечава здравословна и удобна среда, прибавя той.

„ Ако намалите температурата от 21С на 19С, ще допринесете своя дял за понижаване на доста повече от 20 милиарда кубически метра (по-високата температура изисква много повече сила, с цел да се поддържа) “, уточни още специалистът.

„ Много малко български жилища са на газ, само че множеството топлофикации са на газ. Ако се топлите с други горива, отново има смисъл, тъй като на макроравнище горивата са до известна степен взаимозаменяеми. Така че с пуловер, чорапи и термометър (още по-добре термостат) може да дадете своя принос към свиването на финансите на Путин, с които той прави бомби и избива почтени хора, да плащате по-малко, да помогнете за по-чистия въздух и да живеете по-здравословно “, заключи той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР