Международната асоциация на професионалните футболисти (ФИФПро) ще подкрепи играчите, които

...
Международната асоциация на професионалните футболисти (ФИФПро) ще подкрепи играчите, които
Коментари Харесай

ФИФПро ще подкрепи играчите, които поискат отлагане на мачове заради коронавируса

Международната асоциация на професионалните футболисти (ФИФПро) ще поддържа играчите, които желаят тренировки, мачове или шампионати да бъдат отсрочени поради експлоадирането на ковид, оповестиха от организацията.

Футболът е обиден по целия свят, а шампионати се отсрочват изцяло в някои страни като Китай, Япония, Република Корея и Италия, а мачовете се играят без фенове в други като Франция и Испания.

" Молим ръководителите и уредници на надпревари да съблюдават желанията на играчите да подхващат краткосрочни защитни ограничения, в това число прекъсване на тренировки или шампионати. Ние поддържаме играчите и техните асоциации, които желаеха прекъсване или отсрочване на футболни срещи в техните страни или райони ", се споделя в известие на ФИФПро.

Съюзът на испанските футболисти към този момент изиска отлагането на Ла Лига, вместо да се играят мачове без почитатели.

ФИФПро добави, че интернационалните мачове съставляват необикновен риск.

Някои интернационалните мачове бяха отсрочени, като квалификациите за Мондиал 2022 в Азия, планувани за този месец, до момента в който други, като плейофите за Евро 2020, следва да се играят.

Състезанията на УЕФА - Шампионска лига и Лига Европа, не престават с мачове пред празни игрища в страните с най-висока степен на риск от заразяване с ковид.

" Трансграничните пътувания и посещаемостта на мачове основават най-голям риск,тъй като засягат всички от феновете и играчите, до публични лица и чиновници на клуба. Ръководителите на футбола би трябвало да обмислят изключителни ограничения за взаимност, с цел да отбрани спорта и да поддържат клубовете в потребност, да вземем за пример посредством финансова помощ или предплатени заплащания ", се споделя още в известието на ФИФПро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР