Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че се наблюдават

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че се наблюдават
Коментари Харесай

Рафаел Гроси: Има признаци, че Северна Корея се готви да извърши първия си ядрен опит от 2017 г.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) заяви, че се следят от ден на ден признаци, че Северна Корея се готви да извърши първия си нуклеарен опит от 2017 година, предава ДПА.

" Надяваме се да не се стига до такава степен, само че, за жалост, индикациите сочат друго ", съобщи шефът на МААЕ Рафаел Гроси в Ню Йорк. " Това е нещо, което буди мощно безпокойствие у всеки, тъй като ще бъде следващото удостоверение, че си имаме работа с нуклеарна стратегия, която се развива на цялостни обороти, и то по много стеснителен метод. "

North Korea nuclear test would show program moving `full steam` - IAEA chief

Наблюдатели от месеци показват угриженост, че след поредицата ракетни тествания, осъществени от Северна Корея напоследък, най-вероятно следва тя да извърши и първия си от съвсем пет години нуклеарен опит.

От юни МААЕ оповестява за интензивност на полигона Пунгери, на който сред 2006 и 2017 година КНДР извърши шест пробни нуклеарни гърмежа.

Правителството в Пхенян е с наложени тежки интернационалните наказания поради нуклеарните си оръжия и програмата си за балистични ракети.

Тази нощ Северна Корея още веднъж извърши ракетни тествания. От провинция Кануон по посока на Японско море бяха изстреляни две балистични ракети с дребен обхват, заяви организация Йонхап, като се базира на командването на южнокорейската войска.

По-рано бе обявено, че КНДР е изстреляла една балистична ракета.

Двете ракети са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония, съобщи организация Киодо, като се базира на южнокорейската войска и японски държавен източник. Няма данни за опустошения, уточни японският представител.

Това е 28-мото ракетно тестване на Северна Корея за тази година, отбелязва Киодо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР