Международна работна среща за подготовка и провеждане на учение Издирване

...
Международна работна среща за подготовка и провеждане на учение Издирване
Коментари Харесай

Спасители от Европа, Турция и Грузия ще тренират край Монтана

Международна работна среща за подготовка и осъществяване на обучение „ Издирване и избавяне при опустошения в градска среда с следващи произшествия с рискови субстанции ” стартира в Центъра за професионална подготовка ” на Регионалната дирекция за противопожарна сигурност и отбрана на популацията в Монтана.

Международното полево обучение за Модули за Гражданска отбрана на Европейския съюз „ EU ModEX Montana 2018 ” ще се организира от 20 до 23 март следващата година в регионите на Монтана, село Горно Церовене и село Ерден. Проектът се осъществя по линия на Механизма за Гражданска отбрана на Европейската комисия.

В него се възнамерява да вземат присъединяване Модули за търсене и избавяне в градска среда на Грузия и Турция и Модул за реагиране при произшествия с рискови субстанции на Дания. Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Министерство на вътрешните работи взе участие в консорциума за осъществяване на учението, в който водещ сътрудник е организацията Йоханитер-Унфал-Хилфе (Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.) – Германия, определена от Европейската комисия за осъществяване на цикъл от учения EU ModEX 2017/2018.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР