Международна полицейска акция под ръководството на Европол доведе до арест

...
Международна полицейска акция под ръководството на Европол доведе до арест
Коментари Харесай

Европол разби престъпна група за контрабанда на артефакти от България

Международна полицейска акция под управлението на Европол докара до арест на 8 членове на незаконна група, плячкосвала археологически обекти и продавала откраднатите артефакти на черния пазар.
Петима обвинени са задържани в България и трима във Англия при интервенцията, в която са конфискувани към 4 600 археологически артефакта на стойност, надвишаваща няколко милиона евро, се споделя в известие на Европол.
В интервенцията по името „ Медикус “, ръководена от Европол, са взели участие българското вътрешно министерство, английската полиция и немската полиция в Бавария.
Някои от членовете на незаконната група са били задържани при влизане в България, откакто във Англия са хванати огромен брой археологически артефакти, скрити в транспортно средство.
Сред конфискуваните предмети са керамични съдове, делви, лампи, стрели, копия и монети от римския интервал, бронзовата ера, ранната желязната ера, средновековието и османския интервал. Предметите са били изнасяни от България за Англия най-често през Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР