Международна подводна археологическа експедиция, водена от френския изследовател Франк Годо,

...
Международна подводна археологическа експедиция, водена от френския изследовател Франк Годо,
Коментари Харесай

Египетската Атлантида разкри една от тайните си СНИМКИ

Международна подводна археологическа експедиция, водена от френския откривател Франк Годо, откри руините на основния храм на потъналия античен град Ираклион на дъното на Средиземно море, оповестява " ScienceAlert " в четвъртък.

„ В последната си подводна експедиция за египетски и европейски откриватели откриха руините на огромен храм, както и няколко кораба, натоварени с монети и бижута. Храмът Амон Гарп - главните религиозни здания на този град, както и руините на древногръцки храм с по-малки размери ", се споделя в изказване.

Освен това учените са разкрили бронзови монети на цар Птолемей II (283-246 година прочие Н. Е.), както и керамика, бижута и принадлежности, които са били на борда на потънали кораби. Отбелязва се, че тези открития станаха вероятни посредством потреблението на комплицирани принадлежности за сканиране, които могат да разграничават обекти на морското дъно. Събирайки геофизични данни, получени благодарение на ехолоти, магнитометри, основани на ядрено-магнитен резонанс и сонари за странично сканиране, откривателите откриха няколко други пристанища наоколо до Ираклион, съществуването на които до момента не беше известно.
Древен град в устието на Нил.

Ираклион е античен град в устието на Нил. В късния интервал (550-331 година прочие Н. Е.), завършил със завладяването на Египет от Александър Велики, Ираклион е бил най-важното пристанище на страната. В края на VIII век този град е опустошен от земетресение и цунами, след което изчезва под водата дружно с други два града.

Руините на Ираклион са открити през 2000 година от френския подводен археолог Франк Годьо, останките от градски структури са били под вода на дълбочина 10 м, на 6 км от брега в региона на Александрия. В пристанището на Ираклион учените са разкрили 64 кораба, това е най-голямото гробище на антични кораби в историята на археологията.

Работата е осъществена от Европейския институт за подводна археология, а по-късно от Оксфордския център за морска археология с поддръжката на швейцарската фондация Хилти, както и от службата за египетската античност.

Източник: pochivka.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР