Международна операция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на

...
Международна операция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на
Коментари Харесай

Спецакция срещу компания за криптовалути в София - 112

Международна интервенция против огромна скица за финансови закононарушения, пране на пари и нарушавания на интернационалните наказания против Русия се организира в София сега, заяви Българска национална телевизия.

Провеждат се претърсвания на българските офиси на компанията, която търгува с криповалути в целия свят. На място има прокурори, следователи от Националното разследване и чиновници на ДАНС.

Фирмата търгува с криптовалути в Съединени американски щати, Швейцария, Англия и известни офшорни дестинации. Все още няма информация за арестувани лица. Полиция е видяна и пред първокласни парцели, свързани със притежателите на компанията. 

Оперативната активност на компанията е била реализирана от София, а инвеститори са били приканвани да влагат в биткойни и други типове криптовалути, с обещания за висока рентабилност.

Лихвите, които вложителите щели да получават, неведнъж надвишавали тези на типичен банкови институции и разнообразни брокерски къщи. Има данни, че притежателите на компанията, които са българи, са присвоили част от активите, възлизащи на няколко милиарда $.

Проверката за активността на криптокомпанията у нас е почнала преди няколко месеца, откакто непознати служби са засекли съмнителни транзакции, за които имало данни, че целят заобикаляне на наложените от Европейския съюз, Англия и Съединени американски щати, наказания по отношение на съветски банки, както и на компании и жители от Русия. 

Подозренията са, че българите, стоящи зад огромната компания, са работили по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР