Международна конференция на тема Мобилна дигитализация“ се проведе днес в

...
Международна конференция на тема Мобилна дигитализация“ се проведе днес в
Коментари Харесай

Велико Търново бе домакин на международна конференция

Международна конференция на тематика „ Мобилна цифровизация “ се организира през днешния ден в читалнята на районната библиотека „ Петко Р. Славейков ” във Велико Търново . Конференцията събра дружно български и задгранични лектори, работещи в областта на дигитализацията, които показаха своя опит и познания пред участниците в събитието.
По информация от уредниците интернационалната конференция третира една извънредно новаторска и настояща проблематика: нискобюджетната цифровизация на книги, документи и изображения в дребни и междинни библиотеки и музеи или в частни сбирки .

Конференцията е проведена в границите на интернационалния план Mobile Digitizing (mobiledigit.eu), който се реализира с поддръжката на европейската стратегия „ Еразъм+ “. Проектът има за цел да създаде новаторски обучителни материали със свободен онлайн достъп и да образова библиотекари, архивисти, мениджъри на дребни организации и учители в областта на библиотечната просвета, за това по какъв начин се основат нискобюджетни уреди за дигитализиране и по какъв начин се прави дигитализирането, по какъв начин се обработва и съхранява добитата информация, свързване с бази данни и показване на цифровите материали. В плана вземат участие представители от разнообразни организации като водещи международни центрове на книгата и най-големите и остарели библиотеки в света, които се занимават със предпазване на редки и скъпи издания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР