Международен танцов фестивалБургазлии и гости на града ще станат свидетели

...
Международен танцов фестивалБургазлии и гости на града ще станат свидетели
Коментари Харесай

На метри от морето започва Велека фест

Международен танцов фестивал

Бургазлии и посетители на града ще станат очевидци на същинска приказност от цветове, музика и танци. В рамките на уикенда ще се организира дълго чаканият танцов фестивал „ Велека фест “, по името на най- огромната и красива река в морския район, където цъфтят неповторимите водни лилии и блатно кокиче.

Танцьорите ще се изявяват в границите на фестивала, в продължение на три поредни дни – 26, 27 и 28 август, от 17:30 часа, на открита сцена „ Охлюва “.

Това е Третият международен  фестивал „ Велека фест “ 2022, който показва културните обичаи на разнообразни нации и етноси. Проявата реализира креативен продан на достиженията в региона на музиката и танца, дава опция на участниците да се сближат посредством показване на своето изкуство.

Фестивалът няма конкурсен темперамент и е предопределен за обичайни и модерни изкуства. В него може да вземат участие достоверни фолклорни групи, фолклорни танцови сформира и ансамбли, любителски клубове, мажоретни сформира и сформира за присъщи танци, вокални групи, хорове и други.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР