Международен екип от учени са открили 30 нови вида безгръбначни

...
Международен екип от учени са открили 30 нови вида безгръбначни
Коментари Харесай

30 нови форми на живот, открити до Галапагос - slava.bg

Международен екип от учени са разкрили 30 нови типа безгръбначни животни в дълбоките води към Галапагос, оповестиха управляващите на Еквадорския архипелаг. Изследването е извършено на 3400 метра дълбочина със взаимните старания на учени от разнообразни области, които са употребявали високотехнологично съоръжение с дистанционно управление, което щади околната среда.

„ Това изобретение удостоверява, че Галапагос е жива лаборатория с биологични и екологични процеси в деяние, които следва да бъдат изследвани. Това го прави изключителна място, което оправдава всичките ни старания да го запазим “, разяснява министърът на околната среда и водите на Еквадор Паоло Проанйо.

Сред непознатите до момента безгръбначни морски жители са 4 типа клякащи омари, змиевидна морска звезда, 11 водни гъби, един тип великански полипен корал, 10 бамбукови корали и още 3 типа прикрепени корали.

Галапагоският архипелаг и близките води са едно от най-значимите места за проучване на екосистемите и биоразнообразието на планетата. Именно там и Чарлз Дарвин е правил своите наблюдения, работейки върху своята доктрина за еволюцията на типовете.

Засега едни от най-непознатите зони за индивида на Земята са дълбините на океана, по тази причина и учените не престават със своите проучвания, в подводния свят, който Дарвин не е имал опцията да учи.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР