Международен джаз фестивал Д-р Емил Илиев ще се проведе за

...
Международен джаз фестивал Д-р Емил Илиев ще се проведе за
Коментари Харесай

Летният рай в Боровец: Джем сешъни до зори, джаз академия за деца и много танци ни очаква на Международен джаз фестивал Д-р Емил Илиев

Международен джаз фестивал " Д-р Емил Илиев " ще се организира за втора поредна година в Боровец. Празникът на музиката ще бъде открит на 4-и август и ще продължи цели 6 вечери.

Освен че сред 4-9 август, от 19 ч. на площада публиката ще се любува на цели 3 концерта, джазът ще продължи и до дребните часове на нощта в съпътстващата стратегия. За всички меломани, които желаят да се любуват на надсвирването на музикантите от съответната фестивална вечер в компанията на обичани хора и другари, ще се организират джем сешъни от 23 ч. 



Лятната джаз академия за деца ще води Виолета Ангелова – музикант и певица, която ще вкара подрастващите в същността на джаза, ще им опише за стиловете, известните музиканти, основоположниците на това елитарно изкуство, инструментите, които ще употребяват, основаването на музикални тълкования върху основа на музикална тематика. На децата ще се даде опция да задават въпроси и да дават отговор на въпроси по тематиката, както и да създадат рисунки на тематика `джаз`. Всички участници в детската джаз академия ще получат документи и ще имат опция да изпеят или изсвирят по нещо.

В рамките на съпътстващата фестивална стратегия уредниците на джаз фестивала са възнамерявали среща на обществеността на град Самоков и туристите в курортния комплекс Боровец с писателя Георги Господинов, който ще бъде специфичен посетител на музикалния конгрес. Срещата ще се състои на 5 август от 11.30 ч. в Художествената изложба на град Самоков.

Основателят на Международен джаз фестивал в Банско, доктор Емил Илиев ще бъде посмъртно почетен с ордена „ Св. св. Кирил и Методий “ за изключителни заслуги в региона на медицината и културата в България.

 доктор емил илиев

Наградата на името на доктор Емил Илиев още веднъж ще бъде раздадена в три категории:
• за млад джаз реализатор
• за оркестрови осъществявания
• за интернационален изпълнител/или група
По традиция уредниците плануват ежедневни конференции с всички участници във фестивала от България и чужбина.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР