Между понеделник и петък въздушното пространство над полигона Шабла и

...
Между понеделник и петък въздушното пространство над полигона Шабла и
Коментари Харесай

Затварят небето край Шабла заради учебни стрелби

Между понеделник и петък въздушното пространство над полигона " Шабла " и прилежащата му акватория ще бъдат оповестени за рискови зони поради образователни стрелби в границите на учението " Шабла 2019 ", оповестиха от Министерството на защитата.

 © БГНЕС
От 8 часа на 10 юни до 19 часа на 14 юни ще бъдат задействани краткотрайно рискови зони, намиращи се във въздушното пространство над полигона и прилежащата му акватория и териториалното море – сред нос Калиакра, нос Карталборун и линията, отстояща на 100 км паралелно на бреговата линия.

В хода на учението са планувани стрелби с няколко вида зенитно-ракетни комплекси по радиоуправляеми, аеробалистични и парашутни цели. Пускове от полигона ще правят още военнослужещи от 250-а бригада за Противовъздушна отбрана на Сърбия и от американската войска в Европа. За началник на стрелбите на зенитно-ракетните формирования е назначен командирът въз основата в Шабла полковник Валери Ценов.

Учението „ Шабла 2019 “ ще се организира от 10 до 14 юни 2019 година на зенитния полигон на Военновъздушните сили (ВВС) „ Шабла “. То включва: Тактическо обучение с бойни стрелби на формирования за противовъздушна защита (ПВО) от Българската войска, взаимни пробни и бойни стрелби на авиационни формирования от Военновъздушни сили с интернационално присъединяване, пукотевица с ракетен комплекс 9К79 „ Точка “ и осъществяване на огневи задания с артилерийска материална част по надводни цели от Сухопътни войски. Стрелбите са част от План за подготовката на Щаба на защитата, Българската войска и структурите, директно подчинени на министъра на защитата през 2019 година, оповестиха от Министерството на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР