Между по 150 и 180 хиляди са жертвите и от

...
Между по 150 и 180 хиляди са жертвите и от
Коментари Харесай

Една година конфликт: „Русия не може да спечели войната, но не може да си позволи да я загуби“


Между по 150 и 180 хиляди са жертвите и от двете страни на войната в Украйна. Това изясни в предаването „ Тази събота “ някогашният министър на защитата Ангел Найденов.

„ В началото на нахлуването си в Украйна съветската войска съумя да овладее към 26% от територията. В края на лятото стартира контраофанзивата на украинската войска, която си върна повече от половината от тази територия. Равносметката е, че Украйна съумя да отвоюва 74 хиляди кв. км., а под контрола на Русия остават 87 хиляди кв. км. “, уточни той.

Снимка: Редакторски екип


„ 700 хиляди са бойците от двете страни, вкопчени в битка на живот и гибел. Не бих желал да оставаме единствено зад статистиката. В рамките на тази година Русия не завоюва войната. Не може и да я завоюва. Не може и да разреши да я загуби. Медведев сподели за какво – Русия ще се разпадне “, добави Ангел Найденов.

„ Персонажът на Путин е в центъра на дебатите. Хората се питат дали е вманиачен. Носи се градска легенда, че е сменен. Очевидно е, че това е фашистка идеология, обвързвана с расизъм “, разяснява културологът Ивайло Дичев.

Снимка: Редакторски екип

„ По-важното е по какъв начин този човек съумява да овладее една такава нация и да трансформира тези хора в съучастници в закононарушения “, добави той.

Според Дичев новите технологии разрешават на режима да упражнява мощен надзор върху популацията.

„ Както и да приключи тази война, следва нова Студена война. Русия няма да се съгласи да заплаща репарации. Светът няма да одобри Донбас да се причисли към Русия. Трябва да се готвим за нов свят, в който няма да има тази система на сигурност “.

Паметникът на Съветската войска

„ Резервиран съм към разрушаването и местенето на монументи. Те са част от предишното. Това е част от българската история. Друг е въпросът за посланието, което стои на този монумент “, изясни Ангел Найденов.

„ Той би трябвало да се реалокира в музей. Това е псевдопаметник. Той е в София. Тук не е паднал един руски боец. Не е имало война “, сподели Ивайло Дичев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР