Между минус 4 и плюс 5 градуса бяха минималните температури

...
Между минус 4 и плюс 5 градуса бяха минималните температури
Коментари Харесай

Дъжд и силен вятър на много места в страната днес

Между минус 4 и плюс 5 градуса бяха минималните температури тази заран. Имаше и региони със мощен вятър. И през днешния ден ще бъде прохладно, ще духа до сдържан, в източните региони и северно от планините - мощен и краткотрайно плевел вятър от юг-югозапад.

Температурите ще се покачат и оптималните ще са сред 3 и 10 градуса, тук-там в Югоизточна България и в Предбалкана до 13-14, в София - към 5 градуса. Ще има валежи от дъжд, а на обособени места в ранините и котловините има условия за поледици.

През нощта в доста региони преваляванията ще продължат, само че след среднощ от северозапад ще стартират да стопират. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до сдържан. Минималните температури ще са сред 0 и 5 градуса, малко по-високи по Черноморието, в София - към 0 градуса.

Утре ще продължи да е облачно. На места в Южна България ще има превалявания, основно от дъжд, в планинските региони - от дъжд и сняг, само че до вечерта на всички места ще спрат. Максималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, тук-там в южните региони до 12-13, в София - към 5 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската низина и по северното крайбрежие сдържан вятър от запад-северозапад. По Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и тук-там там ще има слаби превалявания от дъжд.

Ветровито време и в планините - ще духа сдържан до мощен вятър от запад. Ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг, под към 1800 метра - от дъжд и сняг. Температурите ще се задържат без основна смяна.

И над по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще е забележителна, на обособени места в източните и южните региони ще превалява слаб дъжд, а в северните и планинските – слаб сняг.

У нас, през идващите дни в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, а температурите ще се покачат.

В събота ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против неделя ще обзет цялата страна.

Температурите ще се намалят и в неделя в Предбалкана и във високите полета, а в понеделник на всички места в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР