Между Китай и Япония съществува напрежение през последните месеци, свързано

...
Между Китай и Япония съществува напрежение през последните месеци, свързано
Коментари Харесай

Анализатор: Ако Русия почувства заплаха, светът ще е на крачка от ядрена война

Между Китай и Япония съществува напрежение през последните месеци, обвързвано с решението на японската страна да увеличи двойно разноските си за защита. Като претекст за това тя уточни Китай, който се въоръжава, само че и Корейската народно-демократическа република Това заяви международният анализатор проф. Нако Стефанов в ефира на " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9970
По думите му " след визитата на Си Дзинпин стрелката на световния геополитически баланс отиде в посока на антизападните сили ".

" Доколко тази смяна ще бъде устойчива зависи от военно-политическата конюнктура в Украйна. На този стадий няма мирни договаряния, само че Путин съобщи, че приема плана от 12 точки на Китай за една добра основа за бъдеще. По време на визитата на Си Дзинпин обаче даже не се говореше за Украйна ", счита той. 

Анализаторът е на мнение, че все още не е вероятен компромис нито от страната на Украйна, нито от тази на Русия.

" Може да се стигне до по-опасна обстановка и ескалиране на войната - до световен спор Русия е една от двете най-големи нуклеарни сили в света. Ако почувства опасност, светът ще бъде на крачка от световна нуклеарна война ", предвижда той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът разяснява и новината, че Англия ще достави на Украйна снаряди с обеднен уран. 

" Знае се, че тези снаряди водят до рак. Това на процедура към този момент е приложимост на нуклеарно оръжие ", означи той, като добави, че без да се спрат бойните дейности и без да се водят диалози, не би се стигнало до компромис.

В отговор на въпрос дали Тайван може да " възпламени клечката " за световен боен спор, проф. Стефанов разясни, че " Китай няма интерес да води война в Тайван ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР