Между горите на китното гърменско село Лещен е напът да

...
Между горите на китното гърменско село Лещен е напът да
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ строи огромен хотел в Лещен

Между горите на китното гърменско село Лещен е напът да изникне четириетажен хотел. Снимка на строящата се постройка разгласява в обществените мрежи художникът Чавдар Гюзелев - наследник на огромния български бас Никола Гюзелев. С видно отвращение и неодобрение мъжът показва своята позиция за тази самодейност с думите:

"Лещен. Четириетажен хотел?!?!?! С асансьор. Кой е разрешил сходно безумство? На кого може да хрумне сходна кретения? Абсолютна разруха...И това не е краят, дебилиадата продължава! "

Постът провокира голям брой негативни реакции от поданици от цялата страна. Млади и остарели бурно осъждат това строителство.

"Защо да вземем за пример не се създадат и хотели във всички резервати- по средата на Балкана, на Сребърна... Да има къде благите милиони туристи и благите хора да могат да видят, да си вземат по едно джакузи, "СПА " и "НЕСПА " процедури, да показват аристократизъм... ", разяснява Павел Ганчев.

Според Ясен Ботчаров "следваща стъпка е мол, дискотека и увеселителен парк с виенско колело и ролба ".

"Дойде ред и на планината. Морето към този момент е завладяно ", счита Боряна Минчева.

Фамилията на някогашния народен представител от ГЕРБ Димитър Гамишев интензивно уголемява бизнеса си в гърменското село, твърди struma.bg. Преди няколко години по програмата за селски региони снахата на Димитър и Боянка Гамишеви - Ангелина, получи 300 000 лева за къща за посетители в селото. Като шеф тогава на компания Ники тур-99 Д. Гамишев подвигна в Лещен 2 къщи Лещенски парадайс и Лещенски перли, а в този момент същата компания, този път ръководена от бащата на ексдепутата Никола Гамишев, подаде молба за разработване на сложен план за капиталова самодейност /КПИИ/ да направи на прилежащ имот кръчма и зона за релакс.

КПИИ разрешава да се проведат взаимно процедурите по устройствено обмисляне и по разрешаване на строителството и се употребява от вложители, които имат желание неотложно да осъществят планувания градеж. При него вложителят има опция въз основа на стимулирано позволение на кмета на общината да изготви и внесе по едно и също време план за обстоен организационен проект и работен капиталов план, частите на КПИИ се утвърждават по едно и също време с издаване на разрешението за градеж, без да се изчаква влизането им в действие поотделно, и по този начин строителството може да стартира доста по-бързо, в сравнение с по общоприетия ред.

Поисканото от Н. Гамишев позволение да се промени проектът на застрояване на терена от Жилищно застрояване в Къщи за посетители, кръчма и релакс е подадено в община Гърмен на 4 септември т. година, още на идващия ден е утвърдено от Общинския експертен съвет по устройство на територията, а на 4 октомври е получило ОК и от финалната инстанция - кмета на община Гърмен Минка Капитанова.

Идеята е единствено една от общо 75-те нови капиталови планове от началото на тази година, подадени в общината. Това значи, че всяка седмица най-малко двама паралии идват в общината с желание да развиват туризъм. Почти всички вложители са се насочили към къщи за посетители или дребни фамилни хотели в селата Лещен, Гърмен, Марчево, Ковачевица и местността Градец в Огняново.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР