Между България и Норвегия има голям нереализиран потенциал за повишаване

...
Между България и Норвегия има голям нереализиран потенциал за повишаване
Коментари Харесай

Румен Радев и премиерът на Норвегия обсъдиха и въпроси от европейския дневен ред

Между България и Норвегия има огромен неосъществен капацитет за повишение на двустранното търговско-икономическо съдействие, съобщи президентът Румен Радев по време на среща на " Дондуков " 2 с министър-председателя на Кралство Норвегия Ерна Солберг.

Двамата разискаха българските цели по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Премиерът на Норвегия поддържа позицията на България за извеждането на европейската интеграция на Западните Балкани като основен приоритет на председателството, показват от администрацията на президента. " Кралство Норвегия има дългогодишна традиция на взаимоотношения с европейските страни, които не са членки на Европейски Съюз. Въпреки че сме отдалечени от района, поддържаме целта на България за интеграция на Западните Балкани, тъй като това ще има положителен резултат за сигурността за всички нас ", съобщи Солберг.

Радев благодари за поддръжката за българската кандидатура за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване и удостовери готовността на страната да бъде неин пълностоен и благонадежден член. Той уточни още, че България черпи от опита и положителните практики на Норвегия в региона на отбраната на труда и обществената политика.

Двамата разискаха и въпроси от европейския дневен ред като методите за увеличение на енергийната успеваемост и енергийната диверсификация в Европа, както и нуждата от единна политика във връзка с миграцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР