Между 2900 и 3200 педофили е имало сред дейците на

...
Между 2900 и 3200 педофили е имало сред дейците на
Коментари Харесай

3000 са били педофилите сред френските свещениции, твърди доклад

Между 2900 и 3200 педофили е имало измежду дейците на католическата черква във Франция през последните 70 години. Това сочат данни на френската Независима комисия за следствие на половите закононарушения в църковните среди, която ще показа във вторник окончателния си отчет, съобщи Франс прес.

" Оценката е минимална ", посочи ръководителят на комисията Жан-Марк Сове. Заедно с многочислените си приложения отчетът, обобщаващ активността на комисията за две години и половина, наброява 2500 страници.

Документът ще бъде показан пред Конференцията на епископите от Франция и Конференцията на монахините и монасите от институциите и конгрегациите, по чиято поръчка е създаден.

По думите на Сове, обявените числа са получени след разбор на данни от броене, от полицейски, църковни, правосъдни и други архиви, както и на свидетелски показания пред комисията, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се комисията да направи 45 оферти, свързани с чуването на жертвите, превантивната активност, образованието на свещениците и монасите, каноничното право, промени в управлението на църквата и други Също по този начин и да показа " политика на самопризнание и възмездяване ".

През март 2021 година епископите от Франция одобриха резолюция, в която обявиха, че църквата е подготвена да носи отговорност за случаите на педофилия измежду свещениците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР