Между 20% и 30% е очакваното поскъпване на газа за

...
Между 20% и 30% е очакваното поскъпване на газа за
Коментари Харесай

Булгаргаз: Газът за април ще поскъпне между 20% и 30%

Между 20% и 30% е предстоящото повишаване на газа за месец април, съобщи пред Българска национална телевизия Иван Топчийски, ръководител на Съвета на шефовете на „ Булгаргаз “.

По думите му, оповестеното на откритото съвещание на КЕВР повишаване сред 13% и 20% не включват всички съставни елементи на ценообразуването. Предложение, учредено на всички съставни елементи, ще бъде импортирано от „ Булгаргаз “ на 1 април.

Топчийски съобщи, че компанията е положила всички вероятни старания през март да няма фрапантно повишаване и за изтичащия месец нарастването на цената е сведено до 3%

Засега в „ Булгаргаз “ не е постъпило искане от „ Газпром износ “ за смяна в договорните връзки, само че компанията работи по различни разновидности, в случай че доставките на съветски газ бъдат спрени. Засега те са обезпечени до края на април, в хранилището в Чирен също има количества за облекчаване на краткосрочните потребности.

За намиране на дълготрайни решения „ Булгаргаз “ работи по диверсификация на доставките, като договаря с компании от Съединени американски щати, Катар, Нигерия, Турция, Гърция. Работи се върху микс, включващ и полутечен газ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР